You are currently viewing Sådan indretter du det perfekte hjemmekontor

Sådan indretter du det perfekte hjemmekontor

De fleste mennesker tilbringer deres dage på et kontor. Men flere og flere begynder at arbejde hjemmefra, og det er der flere fordele ved. Det kræver blot, at du indretter dit hjemmekontor, så det er behageligt at opholde sig i, og samtidig gør, at du kan arbejde koncentreret i mange timer ad gangen.

Vælg den rigtige kontorbelysning

Når du arbejder hjemmefra, er det vigtigt, at du kan være produktiv – og et af de vigtigste elementer, når du indretter hjemmekontoret, er belysningen. Hvis dit kontor ikke er godt oplyst, vil du have svært ved at fokusere, og samtidig kan det medføre forskellige gener som hovedpine, træthed og kvalme.

Der er et par ting, du skal overveje, når du vælger belysning til dit hjemmekontor. Først og fremmest skal du overveje, hvilken type arbejde du skal udføre. Hvis du skal læse eller skrive meget, har du brug for stærkt lys, mens et svagere lys kan være behageligt, hvis du primært sidder foran computeren i længere tid ad gangen.

Skab en rød tråd i indretningen

En anden ting, du skal overveje, er placeringen af dit skrivebord i forhold til vinduerne. Hvis dit skrivebord ligger tæt på et vindue, kan du bruge naturligt lys, når det er muligt. Hvis ikke, skal du måske bruge kunstigt lys – og her er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige lyskilde, som du kan holde ud at sidde ved i længere tid ad gangen.

Endelig skal du tænke på stilen på dit kontor. Du bør måske vælge en lampe, der passer til æstetikken i dit rum. Der findes mange forskellige typer af kontorlamper, og du kan derfor med garanti finde en, som opfylder dit behov, uden du skal gå på kompromis med den røde tråd i indretningen.

Vælg ergonomiske kontormøbler

Ergonomiske møbler er designet til at maksimere komforten og minimere risikoen for arbejdsskader. Når du vælger kontormøbler, skal du altid kigge efter ergonomiske modeller, som er behagelige i længere tid ad gangen. Dette gælder stole, skriveborde og alle andre møbler, som du anvender, når du arbejder. Se mere.

Stole er særligt vigtige, hvis du vil undgå skader som følge af stillesiddende arbejde. Du skal finde en stol, der støtter din ryg og hjælper dig med at bevare en god kropsholdning. Stolen bør desuden kunne justeres, så du kan ændre arbejdsstilling. Skrivebordshøjden er også vigtig, så sørg for, at dit skrivebord kan justeres, så det passer til stolen.