You are currently viewing Indretning: Sådan indretter du det perfekte hjemmekontor

Indretning: Sådan indretter du det perfekte hjemmekontor

Er du som de fleste andre blevet vild med idéen om at arbejde hjemmefra et par gange om ugen? Så er det vigtigt, at du indretter et hjemmekontor, hvor der er plads til fordybelse. Herunder finder du en række gode råd til, hvordan du indretter det perfekte hjemmekontor.

Find det rigtige rum til hjemmekontoret

Det første, du skal gøre, når du har besluttet dig for, at du vil indrette et hjemmekontor, er at finde et rum, som er passende til formålet. Skal det eksempelvis være under trappen, i soveværelset eller et depotrum? Hvis der er meget plads i din bolig, er svaret åbenlyst, men hvis du bor småt, kan det være vanskeligt at finde det helt rigtige rum.

Her bør du som udgangspunkt vælge det rum, hvor der er mest plads til overs, så du kan sidde i fred og ro, hvis der er andre hjemme. Hvis der er mulighed for det, bør du vælge et rum, som udelukkende kan anvendes til kontor. Det kan være svært, men det er ikke desto mindre den bedste løsning, selvom det kræver plads.

Vælg den rigtige belysning

God kontorbelysning er afgørende for, om hjemmekontoret bliver behageligt at arbejde på, så du får mulighed for at fordybe dig i dine arbejdsopgaver. Det er en god idé at indrette en hjemmearbejdsplads, der er placeret tæt på et vindue, så du får masser af naturligt lys, hvilket er med til at øge produktiviteten.

Det bedste arbejdslys får du dog, hvis du blander naturligt lys med kunstigt lys. Du bør indrette rummet med en bord- eller gulvlampe, men sørg for, at pæren har den rigtige styrke, så lyset hverken bliver for skarpt eller for dæmpet. På den måde undgår du, at du bliver træt i øjnene, når du sidder der i lang tid ad gangen.

Når du skal indrette kontoret, handler det om at vælge de rigtige møbler – og her er det vigtigt, at du får personlighed med ind i kontoret eller arbejdsstationen. Du kan eksempelvis vælge at købe dine kontormøbler fra Office2go, hvor du kan vælge mellem mange forskellige løsninger.